Ник Кирьос срещу Стефанос Циципас ще бъде един от най-интересните мачове от третия кръг на Уимбълдън. Австралиецът спечели последната среща между двамата в Хале, и сега гъркът ще е жаден за реванш.

Във втория кръг от надпреварата Ник нямаше абсолютно никакви проблеми срещу сърбина Филип Краинович и се справи убедително със съпротивата на 26-ия поставен. 6 2, 6 3, 6 1.  Номер 40 в света записа 24 аса на сметката си и за пореден път демонстрира, че се намира в  чудесна форма, въпреки трудния двубой в първия кръг.

Сега, Кирьос изглежда повече от уверен преди срещата си срещу четвъртия поставен и се определи за един от най-важните хора в световния спорт. „

Трябваше да покажа реакция и да демонстрирам за пореден път колко съм добър след това, което се случи в първия ми мач от турнира. Срещу Краинович излязох просто да свърша работата си и нещата се случиха доста бързо. Видях, че и публиката се забавляваше и аз се насладих на мача. Знам, че се намирам в невероятна форма и това ми дава още по-голяма увереност като дори вярвам, че имам силите да спечеля Уимбълдън. Може би това е надпреварата от шлема, в която имам най-голям шанс да триумфирам. Понякога имам своите избухвания на корта и не се държа както подобава, но това съм аз и прекрасно осъзнавам колко съм важен за спорта въобще, не само за тениса. За момента всичко ми се получава добре и съм щастлив, че побеждавам и продължавам напред“, каза тенисистът.