Световният номер 2 Рафаел Надал (Испания) съобщи, че няма да защитава титлата си от Откритото първенство на САЩ по тенис.

Испанецът обяви в профила си в "Туитър", че не е напълно възстановен от контузия на китката, заради която пропусна турнирите от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада) и Синсинати (САЩ).

28-годишният испанец получи травмата на лявата ръка по време на тренировка миналия месец и тренира със специална шина. Откритото първенство на САЩ започва на 25-и август.

"Много съжалявам да съобщя, че няма да взема участие в Откритото първенство на САЩ. Сигурен съм, че разбирате, че това е много труден момент за мен. Обичам много този турнир и имам страхотни спомени от неговите фенове, нощни мачове и много други неща. Трябва да приема ситуацията и както винаги ще работя усилено за завръщането си на най-високо ниво", заяви Надал.

През миналата година той се наложи над Новак Джокович във финала и спечели втората си титла в Ню Йорк след 2010 година. През 2011-а пък загуби на финала от Джокович. През 2012-а Надал не игра на Ю Ес Оупън заради контузия на лявото коляно. През този сезон испанецът триумфира за рекорден девети път на "Ролан Гарос", но оттогава досега е изиграл само четири мача и загуби лидерската позиция в световната ранглиста.

Откритото първенство на САЩ започва на 25-и август. Така за четвърти път в историята след 1968-а година насам на турнира от Големия Шлем в Ню Йорк няма да участва защитаващият титлата си шампион./БТА