Поставената под номер 1 в основната схема Симона Халеп ще започне участието си на Откритото първенство на Франция по тенис с мач срещу испанката Сара Сорибес Тормо, отреди изтегленият жребий.

Във втория кръг Халеп, която е шампионка в Париж за 2018 година, може да срещне сънародничката Ирина Камелия Бегу или швейцарката Жил Тайхман.

Поставената под номер 2 Каролина Плишкова от Чехия ще започне турнира с мач срещу квалификантка, но още във втория кръг се очертава сблъсък с шампионката за 2017 година Елена Остапенко от Латвия.

Серина Уилямс, която търси рекордната си 24-та титла, е номер 6 в схемата и ще играе в първия кръг с друга американка - Кристи Ан. При успех Уилямс може да играе с Цветана Пиронкова във втория кръг, стига преди това българката да спечели срещу германката Андреа Петкович. Уилямс и Пиронкова играха една срещу на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, като тогава успехът в три сета бе за американката. В четвъртия кръг Уилямс може да играе с финалистката от Откритото първенство на САЩ Виктория Азаренка от Беларус, която я победи на полуфиналите.

Шампионката за 2019 година на "Ролан Гарос" и водачка в световната ранглиста при дамите Ашли Барти пропуска турнира. Освен австралийката на кортовете в Париж заради контузия няма да се появи и японката Наоми Осака, която наскоро спечели US Open./БТА