Симона Халеп се класира за третия кръг на Уимбълдън, след като надигра сънародничката си Михаела Бузарнеску в три сета – в отделните части 6-3, 4-6, 6-2 за около два часа игра.

Първият сет бе много нервен, като зрителите на Ол Ингланд Клъб видяха цели шест пробива, като по-именитата от двете румънки повеждаше на два пъти с пробив аванс, но Бузарнеску и в двата случая успя да се завърне в сета. След 3-3, обаче, тя загуби три последователни гейма, а с това и откриващата част.

Във втория Халеп дръпна с 2-0, но допусна необясним спад, от който се възползва нейната опонентка, която записа четири поредни гейма. Шампионката на Ролан Гарос 2018 изравни отново за 4-4, но пак бе пробита, а впоследствие Бузарнеску не сбърка и вкара мача в трети сет.

Там Халеп спечели „битката при пробивите“ с 3-1, за да се класира за третия кръг след мач с цели 15 брейка. В спор за място на осминафиналите румънката излиза срещу Виктория Азаренка, която по-рано не остави шансове на Айла Томлянович. Напред продължават още Анет Контавейт, Виктория Голубич, Даяна Ястремска и Шуай Джан. /БГНЕС