Настоящата шампионка на Уимбълдън Симона Халеп сподели, че дълго време не се е осмелявала дори да се надява да спечели трофея на „Свещената трева“.

Румънката спечели титлата в Лондон след категорична победа с 6-2, 6-2 над Серина Уилямс, като това бе нейната втора титла от Големия шлем след триумфа на Ролан Гарос през 2018 г.

Халеп признава, че спечелването на титлата на Уимбълдън е нещо, което никога не е очаквала да постигне. „Това беше просто мечта, и то не толкова моя, колкото на родителите ми. Всеки тенисист мечтае да спечели Уимбълдън, но не бях достатъчно смела за да вярвам, че наистина ще го направя. Триумфът в Лондон беше невероятно постижение“.

„Майка ми постоянно ми повтаряше, че ако се класирам за финала на Уимбълдън значи съм достигнала най-високото ниво в тениса“. Халеп не само спечели титлата, но и тя ще бъде в нейно притежание цели две години тъй като тазгодишният турнир бе отменен заради пандемията от Covid-19.

Това развитие на нещата обаче изобщо не тревожи световната номер 2. „Ще бъда шампионка на Уимбълдън за две години. Това е страхотно! Ще имам още една година да се наслаждавам на това усещане. Освен това организаторите ми изпратиха фланелка, шапка и няколко кърпи. Накараха ме да се почувствам така, сякаш и тази година ще съм там и ще играя. Беше чудесен жест“ споделя още Халеп.

Но да спечелиш най-престижната титла в тениса носи не само привилегии, а и задължения. Едно от тях е танцът с шампиона при мъжете на бала след турнира. Халеп разкрива, че любезно е отказала да танцува с Новак Джокович.

„Бях много напрегната и попитах организаторите дали съм задължена да го направя. Те отговориха, че зависи изцяло от мен, така че казах „Не, благодаря“. Не исках да падна и да се изложа пред всички“ спомня си с усмивка румънската звезда.

Настоящата година също започна добре за Халеп. Тя достигна до 1/2-финалите на Australian Open, след което спечели титлата на турнира в Дубай. Румънката обяви, че най-вероятно няма да участва на US Open, но за сметка на това ще играе на Ролан Гарос, където миналата записа 1/4-финал.