Шампионката от "Уимбълдън" през 2019 г. Симона Халеп (Румъния) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.
 
Поставената под номер 16 Халеп надделя над 20-ата в схемата Аманда Анисимова (САЩ) с 6:2, 6:4 за 63 минути и продължава без загубен сет в турнира. Румънката, която е бивша водачка в световната ранглиста, повеждаше с по 5:1 гейма и в двата сета по пътя си към успеха. Халеп допусна само 6 непредизвикани грешки в двубоя срещу 27 на съперничката си, което се оказа решаващо.
 
"Чудесно е, че отново съм на полуфиналите. Костваше ми много. Играх срещу трудна съперничка. В края тя удряше много силно, рискуваше и в един момент наистина не знаех какво да правя. Трябваше да разчитам на бързината на краката ми, да остана стабилна. В последния гейм при 0:40 имах нужда от сервиса си, не само от първия, но и от втория. Нещата се получиха. Мисля, че тази година играя по-добре в сравнение с 2019-а, когато спечелих титлата", коментира 30-годишната румънката, която записа 12-а поредна победа на "Уимбълдън", след като през 2020 година надпреварата не се състоя заради пандемията от коронавирус, а през миналия сезон тя не участва заради травма. 
 
На 1/2-финалите Халеп излиза срещу Елена Рибакина (Казахстан). Световната №17 пласира 15 аса при победата си над австралийката Айла Томлянович с 4:6, 6:2, 6:3 за 111 минути. За 23-годишната Рибакина, която е четвъртфиналистка от "Ролан Гарос" през миналия сезон, това е най-доброто класиране в турнирите от Големия шлем.
 
За място на финала в другия полуфинал една срещу друга ще се изправят Татяна Мария (Германия) и Онс Жабер (Тунис).