Анна Татишвили, чийто награден фонд от 46 000 евро на Ролан Гарос бе отнет за „недостигане на професионалните стандарти“, спечели обжалването срещу наказанието й, обяви самата тенисистка в Туитър.

„Бордът на Големия шлем отмени санкцията, наложена ми на Ролан Гарос 2019, достигайки до извод, че съм играла „професионално от първата до последната точка“ и възвърна целия награден фонд, който извоювах“, написа в Туитър 29-годишната грузинка.

„Благодарна съм на всички, които се застъпиха за мен, включително и моите адвокати от "Къркланд енд Елис". Щастлива съм, че този въпрос беше разрешен и сега отново мога да се концентрирам върху своята тенис кариера. Развълнувана съм от това, че се завръщам отново към битките на корта“, сподели още тя.

Татишвили се завърна на корта на Ролан Гарос миналия месец след 31-месечно отсъствие, породено от тежка травма на глезена и няколко операции. Появявайки се в Париж със защитен ранкинг, тя загуби своя мач в първи кръг от 33-та поставена Мария Сакари от Гърция с 0-6, 1-6 за едва 55 минути.

Официални лица на турнира й отнеха наградния фонд за участие в първи кръг, твърдейки, че Татишвили не е успяла да играе „според професионалните стандарти“. Грузинката подаде обжалване срещу „нечестната и дискриминационна санкция“, отбелязвайки, че мъжки тенисист, който участвал в квалификациите на Ролан Гарос, също със защитен ранкинг, загубил за 43 минути, но не бил наказан. /БГНЕС