До момента всичко се получава чудесно за Коко Гоф на Ролан Гарос. Тийнейджърката записа две победи победи и вече е част от третия кръг в Париж. През миналата година американката достигна до четвъртфиналите, където бе спряна от бъдещата шампионка Барбара Крейчикова. Този път обаче. чехкинята обаче рано-рано напусна надпреварата, а сега 18-годишната млада надежда на САЩ е пределно мотивирана най-малкото да повтори постижението си от миналия сезон.

„Дотук мисля, че се справям добре и няма от какво да съм недоволна. Играя спокойно и печеля мачовете си, нещо, което е напълно нормално. Ясно е, че колкото повече навлизаме в решителната фаза на турнира, толкова по-голямо ще става напрежението, но аз не се страхувам от това. Готова съм да продължа по същия начин и се надявам, че и срещу Канепи ще успея да спечеля“, каза Гоф.

Естонката от своя страна е на 36 години и е два пъти по-възрастна от детето чудо на американския тенис. Двете за последно  се срещнаха през миналата година в Парма, като Кори Гоф успя да се наложи в два сета, а в последствие триумфира и с титлата в надпреварата.