Броени дни ни делят от старта на третия за годината турнир от „Шлема“. „Уимбълдън“ започва в понеделник, а феновете на тениса са готови за вълнуващи 2 седмици изпълнени с много емоции.  Една от основните фаворитки за силно представяне на „свещената трева“ безспорно е Кори Гоф.

Американката загрява по най-добрия начин за предстоящото си  участие на „Уимбълдън“, след като вече е част от полуфиналите на турнира в Ийстбърн. Нещо повече, през вчерашния ден световната номер 7 се наложи над четвъртата в ранглистата към момента Джесика Пегула.

Двете се познават много добре, тъй като си партнират на двойки всяка седмица, но 19-годишната тийнейджърка нямаше сериозни затруднения със своята сънародничка и успя да се справи с нейната съпротива за само час и 10 минути. По този начин, Гоф ще срещне друга своя сънародничка в спор  за място на финала в Ийстбърн, като става дума за Мадисън Кийс, която ако играе най-добрия си тенис, определено е способна да се противопостави на всеки.

Въпреки силното си представяне през настоящата седмица, „детето чудо“ на американския тенис очаква с нетърпение „Уимбълдън“.

„Развълнувана съм, защото ни очакват страхотни 2 седмици. Уимбълдън е един от най-великите турнири и всеки мечтае да се изявява на подобна сцена. Смятам, че мога да се представя добре и моите цели определено са високи. Надявам се, че ще мога да покажа най-добрия си тенис и да постигна максимално добър резултат. Колкото до това, дали съм готова да триумфирам с титла от големия шлем, вярвам, че рано или късно ще постигна тази своя мечта. Чувствам се подготвена за Уимбълдън, а докъде ще стигна, ще ни покаже времето. Ще играя мач за мач, но със сигурност ще се целя в заключителните фази на надпреварата“, каза Гоф.