Макар че до края на сезона Роджър Федерер няма да участва в турнири заради контузия в коляното, той изрази своето мнение за подновяването на тенис сезона. 20-кратният шампион от „шлема“ не скри радостта си от факта, че по всяка вероятност Ролан Гарос ще се изиграе пред известен брой фенове.

Бившият световен номер 1 също така увери почитателите си, че ще е на 100 процента за старта на следващия сезон.

„Чувствам се добре и поне засега всичко протича нормално. Възстановявам се и чакам с нетърпение да гледам тенис, след като няма да играя през тази година. Моето мнение е, че трябва да се започне отнякъде и ще бъде добре за всички, ако се изиграят поне няколко турнира до края на годината. Да, има много условия свързани с пътуванията, мерките са строги, но ако искаме да се състезаваме трябва да се съобразим с всичко. Тенисът е важно да опита да се върне към официалните мачове, виждаме какво става в другите спортове. Да, повечето прояви са без публика, но такава е ситуацията в този момент. Скоро очаквам решение за US Open, а това, че Ролан Гарос ще се състои и то с публика наистина е чудесно. Съгласен съм, че в нашия спорт нещата стоят по по-различен начин, но тенисът е крайно време да се завърне, както се случи с доста други спортове“, каза Федерер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.