Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще направи своето завръщане на корта на Откритото първенство на Австралия през януари, потвърди днес президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли.

39-годишният Федерер игра за последно именно в Мелбърн, където достигна полуфиналите в началото на тази година, но пропусна остатъка от сезона заради контузия и пандемията от коронавирус. "Тази сутрин Роджър потвърди публично, че ще бъде тук. Същото се отнася и за Серина Уилямс, която ще се опита да изравни рекорда на Маргарет Корт, така че се вълнуваме от тенисистите, които ще бъдат тук и това, което ще предложим на зрителите", обяви Тайли.

"Изгарям от желание да се върна в Тура. За щастие, всичко около мен бяха здрави по време на пандемията. Спирането на Тура беше тежко, но е хубаво, че отново започна", сподели Федерер, който е печелил титлата в Мелбърн шест пъти.

Очаква се в Австралия своето завръщане на корта да направи и световната номер 1 при жените Ашли Барти, която пропусна участие на Ю Ес Оупън и Ролан Гарос заради притесненията си от пандемията. Тайли разкри, че на Аустрелиън Оупън 2021, който ще се проведе в периода 18-31 януари, ще се допускат зрители до 50 процента от капацитета на съоръженията.