Рускините Даря Касаткина и Вероника Кудерметова ще играят една срещу друга на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 20 Касаткина победи италианката Камила Джорджи с 6:2, 6:2 за 82 минути.

Рускинята спаси точка за пробив, когато сервираше за мача и спечели гейма си след три пореследователни непринудени грешки на италианката.

"Вълнувам се, че ще играя на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Това е най-важното. Няма значение кой е от другата страна на мрежата", каза Касаткина, която достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция и на "Уимбълдън" през 2018 година.

Следващата й съперничка ще бъде друга рускиня Вероника Кудерметова, 29-а поставена, която елиминира американката Медисън Кийс с 1:6, 6:3, 6:1 за 1:44 часа.

25-годишната Кудерметова за първи път в кариерата си достига до четвъртфинал на турнир от Големия шлем, а най-доброто й класирането до момента беше трети път в общо 12 участия.

27-годишната Кийс е финалистка от Откритото първенство на САЩ през 2017-а и игра на полуфиналите на "Ролан Гарос" година по-късно.

Американката доминираше изцяло в първия сет, но загуби ритама си на игра, след като Кудерметова си взе кратка почивка и отида до съблекалнята преди началото на втората част. След това рускинята направи пет пробива и спечели мача.