Доминик Тийм определено постигна много за своите 26 години. Австриецът не само е номер 3 в света, но се превръща в най-младия тенисист, който успява да развали доминацията на големите трима и удобно да се настани на третото място в световната ранглиста. 

Getty Images
98 снимки

Тийм също така е най-младият,  сред първите четирима в света. През последните години, "доминатора" участва в цели 3 финала на турнирите от Големия шлем. Да, Доминик загуби и трите мача за титлата, но определено показа, че в близко бъдеще има всички шансове да завоюва голяма титла. През 2018 и 2019 година, Тийм изигра два последователни финала на Ролан Гарос, но и двата пъти загуби от Рафа Надал. През настоящия сезон, Доминик наистина бе много близо до титла от „шлема“. 

Представителят на Австрия имаше преднина от 2:1 сета срещу Новак Джокович, но  Ноле отново демонстрира големия си характер и класа, обърна мача и се поздрави с 17-а титла от Големия шлем. Финалът на Australian Open 2020 си струваше часовете пред телевизионния екран, а Джокович и Тийм изиграха страхотен мач. И колкото и близо да бе Тийм до победата и до един изключително значим трофей, в откровено интервю той признава, че бъдещето е пред него и е сигурен, че тепърва ще има още възможности за триумф. 

"Най-много съжалявам за загубата от Новак в Австралия през този сезон, това беше епичен финал. Мач в 5 сета, аз имах преднина, дори в четвъртия сет водих, но нещата просто не се получиха. Бях изключително близо до първа титла от големия шлем,  това щеше да е прекрасно. От друга страна се успокоявам, че и на Ролан Гарос и в Австралия загубих от най-добрите. Годините са пред мен и вярвам, че ще имам още шансове да триумфирам с голяма титла, всеки иска да спечели един от четирите големи турнира. В Австралия през тази година победих трима играчи от топ 10, старая се винаги да мисля позитивно. Страдах много, когато загубих от Джокович признавам си, но мисля, че за своите 26 години не съм постигнал никак малко в кариерата си“, коментира Тийм. 

Бъдещето пред третия в света наистина изглежда светло и, когато тенис сезонът се поднови, той отново ще бъде истинска заплаха за всички.