Броени дни ни делят от старта на първия за годината турнир от „големия шлем“. Откритото първенство на Австралия стартира на 14 януари, а специалисти и анализатори вече дават своите прогнози за надпреварата в Мелбърн. Бившата британска тенисистка Лора Робсън сподели  очакванията си за предстоящия турнир при мъжете и назова своя голям фаворит. 
 
„Очаквам Аустрелиън Оупън с нетърпение и смятам, че ще видим едно от най-оспорваните издания на надпреварата досега. Много тенисисти са жадни за слава и не крият, че се целят директно в трофея, но честно казано, мисля, че ще бъде много трудно Джокович да бъде спрян. Знаем за проблемите с китката, които има в момента сърбинът, но не смятам, че това е нещо сериозно и може да го спре по пътя.
 
Дори очаквам, Джокович да пожелае в мача си от първи кръг да играе вечерна сесия, за да даде максимално време на травмата да отшуми напълно и да може да е на 100 процента готов. Има хора, които  със сигурност са способни да спрат Новак, но не очаквам изненади. Ако трябва да прогнозирам кой ще е шампион, спокойно ще заложа на Новак Джокович и мисля, че той ще спечели своята 25-а титла от големия шлем“, каза Робсън.