Световният тенис елит вече се намира в Австралия и се готви за първия турнир от „големия шлем“.  Australian Open трябва да стартира на осми февруари, а в края на този месец мъжете ги очакват 2 подгряващи надпревари в Мелбърн, като и двете състезания ще бъдат доста интересни, а ние с нетърпение  ще очакваме появата на корта и на Григор Димитров. ATP Cup е друго голямо събитие, което ще привлече вниманието на феновете точно преди старта на откритото първенство на Австралия.

Тенисистите вече са поставени под карантина, но голяма част от тях изразиха сериозно недоволство от условията в Австралия. Появиха се множество оплаквания от липса на качествена храна, слаба интернет връзка и изключително лоша хигиена в хотелските стаи. Провеждането на тренировъчни занимания също е почти невъзможно, а някои тенисисти твърдо се обявиха против 14-дневната карантина.

 Бившата световна номер 1 и двукратна шампионка от „шлема“ Виктория Азаренка опита да успокои ситуацията. Представителката на Беларус призова своите колеги да запазят спокойствие и просто да изтърпят, докато всичко това отмине. Азаренка подчерта важността на първия турнир за годината от „големия шлем“ и допълни, че ще е прекрасно това голямо събитие да се проведе пред публика.

„Нека всички запазим спокойствие и мислим за здравето си. И на мен не ми е лесно да приема повечето неща, с които изобщо не съм съгласна, но в живота често се налага да правим компромиси. Трябва да приемем ситуацията, а това скоро ще свърши.  Виждам как властите в Австралия наистина се стараят да мислят за нашата безопасност и се опитват да осигурят едно нормално провеждане на  Australian Open. 

От всичко, което аз зная, ще бъдат допуснати доста зрители по кортовете и това също не е никак лесно във времената, които живеем. Предлагам да спазваме правилата и да уважаваме хората, които са отговорни за  сигурността ни. Надявам се, че всичко ще бъде наред и ще имаме един прекрасен първи турнир от шлема. Ще е чудесно да играем пред публика и аз лично нямам търпение“, каза Азаренка.