Световният №1 Карлос Алкарас продължава похода си на "Уимбълдън". 20-годишният испанец сломи съпротивата на коравия италианец Матео Беретини в сблъсъка помежду им от 1/8-финалите. Срещата на Централния корт продължи четири сета и почти три часа, като се наложи Алкарас да прави обрат - 3:6, 6:3, 6:3, 6:3. По този начин ибериецът за пръв път в кариерата си ще играе на 1/4-финал на "свещената трева" в Лондон.

Първият сет вървеше доста равностойно, като всеки от двамата играчи печелеше своето подаване. Алкарас изглеждаше, че е по-близо до успеха, тъй като стигна до три точки за пробив, но не успя да реализира нито една от тях. Вместо това обаче Беретини изчака своя шанс, който дойде в осмия гейм и успя да пробие съперника си, което се оказа достатъчно, за да измъкне и сета, печелейки своя сервис-гейм след това.

Във втория сет нещата се обърнаха, като този път Алкарас направи ранен пробив и не изпусна преднината си до края за 6:3 в своя полза.

В третия сет Алкарас бе още по-убедителен и първо проби в третия гейм за 2:1, а след това и завърши сета с нов пробив, за ново 6:3 в своя полза.

Беретини отново изравни играта в четвъртия сет, който пак тръгна гейм за гейм, но отново Алкарас успя да изтръгне успеха, пробивайки за 5:3, след което спечели и своето подаване за ново 6:3 в актива си, с което затвори и мача.

Така Алкарас достигна до 1/4-финала на "Уимбълдън", където ще се изправи срещу екзекутора на Григор Димитров Холгер Руне.