Номер 1 в света Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. 25-годишният Джокович обърна италианеца Андреас Сепи и спечели с 4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3 за 4:18 часа.

За номер 1 в света това беше осма победа над Сепи в осем мача, макар този път да спечели изключително трудно.

Сърбинът изненадващо загуби първите два сета след серия от грешки, но след това успя да покаже качества и да стигне до успеха. Джокович, шампион от Откритото първенство на Австралия тази година, направи 9 пробива и 77 непредизвикани грешки. Италианецът, който е 22-ри в основната схема, можеше да спечели мача, но след 5:5 в четвъртия сет загуби два поредни гейма. Джокович поведе с 6:5, а след това приключи сета с пробив. Сърбинът наниза общо 45 печеливши удара срещу 43 на съперника си.

Любопитен факт е, че Джокович едва за трети път в кариерата си печели мач, в който е губил с 0:2 сета.

След този успех Джокович запази шансове да спечели четвърти пореден трофей от турнир от Големия Шлем. За сърбина това е 25-та поредна победа на турнир от Шлема и 12-то поредно участие на четвъртфинал. Така той очаква в следващия си мач победителя от двубоя между Станислас Вавринка (Швейцария) и номер 5 Жо-Вилфред Цонга (Франция)./БТА