Бившият номер 4 в света Хуан Мартин Дел Потро започна с убедителна победа участието си на турнира от сериите Мастърс в Маями, след като надигра бразилеца Рикардо Мело с 6:4, 6:4.

Това бе първо участие за Дел Потро на този турнир от 2009 година насам, когато достигна полуфинал, и той получи топло посрещане от американската публика.

„Днес сервирах много добре, особено във важните моменти. При 5-4 във втория сет, затворих мача със сервис. Все още работя над този компонент, но днес вкарах страхотни сервиси”, сподели аржентинецът след победата.

„Обичам да играя тук в Маями. Много южноамериканци идват на този турнир и аз се чувствам много добре. Надявам се да се представя още по-добре в следващия си мач”, допълни Дел Потро, който ще срещне германеца Филип Колшрайбер във втори кръг.

В късния двубой от снощи американецът Джеймс Блейк спаси мачбол, преди да победи сънародника си Майкъл Ръсел с 3:6, 7:6(7), 7:6(3). Ръсел имаше шанс да затвори мача в тайбрека на втория сет, но не успя и в крайна сметка загуби след 2 часа и 19 минути игра.

Бившият номер 3 в света Николай Давиденко загуби мача си от първи кръг срещу южноафриканеца Кевин Андерсон с 4:6, 3:6. Андерсон спечели 80 процента от точките при вкаран първи сервис и реализира и трите възможности за пробив, които се откриха пред него. Давиденко достигна до финала на турнира преди три години, но в момента е в ужасна форма и е спечелил едва 2 от последните си 9 мача.