Отборите на Славия и Локомотив София се срещат в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Столичното дерби на стадиона "Александър Шаламанов" започва в 17:30 часа и ще бъде излъчвано пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.


Славия и Локо София си дават среща в квартал „Овча купел“ от близки незадоволителни позиции в таблицата. „Белите“ са 14-и, докато „железничарите“ са с две места по-нагоре в класирането. И двата отбора се нуждаят отчаяно от точки, като Славия е в серия от четири поредни загуби в първенството и пет в последните си шест мача, правейки единствено равенство 1:1 с ЦСКА на „Българска армия“ в началото на миналия месец.

Локомотив има шест загуби от първите си осем срещи в шампионата, като също има четири последователни поражения – в последния кръг отборът отстъпи на новака Етър с 1:3 у дома. Мачът на „Александър Шаламанов“ ще бъде официален дебют за новия старши треньор на локомотивци Данило Дончич.

Lap.bg
35 снимки

Локомотив София изигра и приятелска среща по време на паузата за национални отбори. "Железничарите" надвиха дубъла на ЦСКА 1948 с 3:1, като Карлос Франса вкара един гол, а Димитър Митков се разписа на два пъти. 

Голямата новина около състава на Славия е, че Светослав Вуцов е на линия за дербито след дългото си отсъствие заради контузия. В групата още са Мартин Сораков, който се завърна след преотстъпване в Крумовград, както и юношата на клуба Емре Дрянов. Сибири Кейта също е на разположение на Бакеро, след като изтърпя наказание.

Главен съдия на срещата ще бъде Радослав Гидженов.