Измина и 31-ият кръг в efbet Лига, който отбеляза началото на плейофите. В него видяхме страхотни и много важни попадения, както и асистенции. В специалната рубрика на Gong.bg - "Помощниците на героите", ще отличим най-добрите асистенции.

На петото място поставяме подаването на Игор Тиаго, който с гръб към вратата, успя да изведе Тодор Неделев на чудесна позиция. Халфът пък се разписа и донесе победата на Лудогорец с 1:0 срещу Локомотив Пловдив.

Четвъртата позиция е за прехвърлящия пас на Венцислав Бенгюзов, който намери Илкер Будинов в наказателното поле на Хебър, а това пък доведе до втори гол за "орлетата".

Ключовият пас на Ивелин Попов към Рикардиньо заема трето място в нашия лист. Попето намери нападателя на Левски, след като чудесно се завъртя на ръба на наказателното поле. Това спомогна "сините" да изравнят за 1:1 срещу ЦСКА 1948.

Втора позиция в класацията ни пък е за чудесната контраатака на Спартак Варна, която бе завършена по прекарасен начин от Румен Руменов.

Друга страхотна атака заема първото място. Става въпрос за отличното нападение на ЦСКА 1948 в мача с Левски. Тя започна още от центъра и премина през извеждащ пас на Ивайло Чочев към Алекс Колев по десния фланг. Вторият пък намери свободния Марио Топузов с центриране, а след това топката бе подадена към Парвизджон Умарбаев, който я прати в опразнената врата на "сините". По този начин той оформи и крайният резултат 2:2.

Вижте изпълненията в прикаченото видео.