Владимир Зографски завърши на второ място в предпоследния кръг на лятната верига по ски скокове в Хинценбах, с което българинът запази солидна преднина на първо място в генералното класиране. 

Зографски започна деня с пето място в квалификациите, но подобри класирането си още в първия рунд на скоковете. Той записа опит на 89 метра и спечели 124.3 точки, изоставайки с 1.4 точки само от временния лидер Даниел Чофених от Австрия.

Зографски скочи на 87 метра за 120.4 точки във втория рунд и завърши деня със сбор от 244.7 точки, а победител с 1.9 повече стана неговият съперник за титлата Грегор Дешванден от Швейцария. Трети завърши Чофених с 0.7 точки зад българина, а четвърти бе германецът Андреас Велингер, който спечели кръга от лятната верига по ски скокове в събота.

Зографски има три победи и три втори места през сезона, което му отрежда първа позиция в класирането с 580 точки. Дешванден е с 546 и единствен може да го свали от върха в последния кръг на "Фогтланд Арена" в Клингентал следващата седмица.