Владимир Зографски и неговият треньор и баща Емил не бяха доволни от случилото се във финала на ски-скока от голямата шанца в на Олимпиадата в Сочи.

Владимир Зографски: Отскочих добре, но след това усетих голяма турболенция, чувството е че като че нещо здраво те върти и пропадаш рязко. Сякаш някой ме удари отзад, затисна ме и така опитът ми завърши изведнъж. Не можах да се разгъна, да постигна повече дължина. Опитвам да спирам дъха при засилката, това прави състезателите по-стабилни, но явно все още не ми се отдава. На това обаче ще наблегна повече в близко време.

Емил Зографски: Състезанието бе на ръба да бъде отменено. То се проведе при най-лошите условия от началото на Олимпиадата в Сочи. Вятърът въртеше и бе много непостоянен. Пробните опити бяха прекратени при само 20 скочили състезатели. След това много пъти имаше по 3-4 минутна пауза, за да се нормализират условията. По време на опита на Владимир вятърът бе следният: на трамплина 3.4 метра в секунда насрещен, след това веднага по средата на летежа 4.9 метра страничен, което е над допустиминия от ФИС 4.00 метра и преди приземяването – 1.6 отзад, попътен, което е най-лошото за състезателя...Вярно, че когато тръгна, всичко бе в нормите, но още при засилката вятърът стана над допустимия. При тези условия – при червена стрелка за вятър над допустимия по средата на летежа - опитът не бива да се признава, но те го признаха. Ако беше австриец или германец, това нямаше да се случи. Но, какво да се прави, тук опираме и до липса на шанс. Късметът просто не бе с Влади на тази олимпиада. Както и предишната вечер на квалификацията, и сега веднага след него условията се подобриха, вятърът стана само насрещен и видяхте как следващите скочиха по 125 метра.

Може би синът ми трябва да отиде на църква, да се помоли, да запали свещичка, защото и късметът играе огромна роля в нашия спорт. Не искам сега да правя генерални оценки и изводи. Ще си направим анализите, ще видим какво можем да подобрим. При всички положения това не е максимумът на Влади и ще искаме по-скоро да забравим този сезон. Това, от което съм недоволен е скоростта му. Той е сред най-бавните при засилката и тук имаме много резерви и много работа да вършим. Имайте предвид и друго – той е най-лек от всички състезатели – тежи само 54 кг, а тук стана 52. При него вятърът оказва огромно влияние. Освен това напоследък всичко в ски-скока се олекоти – ските тежат под килограм, баки, обувки, екипировка – всичко е като перце. Преди време всичко бе много тежко и тогава вятърът не бе такъв фактор, днес обаче той е от основно значение. Сочи ще ни е като урок и се надявам с анализите и поуките следващия сезон Влади да дръпне много нагоре.”