Владимир Зографски остана на 32-ро място в първия старт за сезона от Световната купа по ски скок във Висла, Полша. Българинът не успя да се класира за втория скок за съвсем малко.

Той постигна 112,5 метра при единствения си опит, които му донесоха 82,3 точки. Челната трийсетица на състезателите, класиращи се за втори скок, бе затворена от австриеца Грегор Шлиренцауер с 85,7 точки след скок от 111 метра.

Най-добро представяне при много силния и постоянно променящ се вятър записа германецът Карл Гайгер със 116,6 точки след скок от 127 метра. Същата дистанция преодоля и вторият Дниел Андре Танде от Норвегия, който получи 116,2 точки. Трети след първия скок е друг норвежец - Робин Педерсен, който има 114,7 точки след най-дългия скок за момента от 136 метра.

Носителят на Световната купа за миналия сезон Рьою Кобаяши е осми след първия скок със 109,8 точки.

Тежко падане претърпя един от любимците на полската публика - Пьотр Жила, който при приземяването загуби контрол над ските и удари лошо главата си в земята. За щастие Жила успя да се изправи бързо и макар с окървавено лице, напусна на собствен ход шанцата.

Малко по-късно днес трябва да започнат и вторите скокове за деня с участието на 30-те най-добри скачачи. /БТА