Гол на Никлас Лидстрьом в третата част донесе важна победа на Детройт с 3:2 срещу Колорадо. Така още в първия си двубой след двуседмично олимпийско прекъсване вицешампионите успяха да се върнат в зоната на плейофите от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Лидстрьом бе точен 9:03 минути преди края при положение на числен аванс за Детройт на леда. По-рано в мача Червените криле поведоха с 2:0 чрез Томас Холмстрьом и Йохан Францен, но Колорадо успя да стигне до равенството с голове на Тери Галиарди и Крис Стюърт.

Старши треньорът Майк Бабкок успя да изведе тима си до осмо място в Западната конференция само два дни след спечелването на олимпийско злато във Ванкувър. След края на зимните игри той вече има на разположение Йохан Францен, който пропусна цели 55 мача този сезон поради операция в коляното.

"Днес казах на момчетата, че трябва да решат дали наистина им се играе в плейофите. Вече имаме достатъчно играчи, за да сме един наистина силен хокеен тим. Не е нормално да се печели един мач, а следващият да се губи. Имаме сили и желание, за да навлезем в серия и да си свършим работата", заяви Бабкок.