Камен Златков (Мотен) и Ева Вукадинова (Боровец) са шампиони на България в скоростните дисциплини - супергигантски слалом. Атрактивната надпревара се проведе на писта "Марк Жирардели" в Банско и бе организирана от БФСки и "Юлен" АД.

В старта при мъжете, който бе валиден и за ФИС участваха 33-ма алпийци от 10 държави.

Най-доброто време даде Оскар Новак (Чехия), а Камен Златков е втори на 0,96 сек, но взима златото в държавния шампионат, като най-добре представил се български алпиец. Трети е Юре Кас (Слвн) на 1,36 сек. Йоан Тодоров (Юлен) е пети, а Георги Ергин (Юлен) е шести.

Във втория супергигантски слалом проведен по-късно и валиден за младежкото държавно първенство участваха същите алпийци, но титлата сензационно спечели Константин Стоилов (Грийн Роуд), пред Юре Кас (Слвн) и Камен Златков (Мотен), съобщиха от родната федерация по ски.

източник: БФСки

В националния шампионат при жените първа е Ева Вукадинова (Боровец), на 3,08 сек пред Симона Скробанска (Юлен) и Тетиана Кнопова (Укр) на 3,68 сек.

В надпреварата на Супер-Г и валидна за държавното при девойките до първа отново е Вукадинова, пред Скробанска и Кнопова.

източник: БФСки

Призьорите бяха отличени с купи и медали от Георги Бобев, вицепрезидент на БФски, Пепа Мицева, генерален секретар на БФСКи, Виктор Гичев, директор на състезанието, Георги Главчев (Юлен) и Матиаж Врекл, технически делегат на ФИС.

Състезанието бе изгледано от много зрители, които използваха отлично подготвените писти в курорта и слънчевото време, за да карат ски и в неделя.