Сезонът на Боровец ще бъде открит в неделя – 23 декември, с уникален празник на зимния курорт. Всеки желаещ ще може да се включи в конкурс за направата на снежни човеци. Oрганизаторите от „Бороспорт” ще осигурят снежни блокове, изработени по специална технология, както и инструменти и аксесоари за обработването и украсяването им. Консултант и председател на журито за оценяване на снежните човеци ще бъде Радослав Симеонов, скулптор и преподавател в Националната художествена академия.

Водещи на откриването ще бъдат любимците от „Сблъсък“ Иван и Андрей. Компания ще им правят изпълнителите Румънеца и Енчев. За всички малчугани ще пеe група Бонбон.

Тази година откриването на ски-сезона прераства в Празник на зимния курорт. Целта е всички гости да се забавляват, както на пистите, така и в подножието им. Освен ски учителите, хотелиерите също са подготвили изненади. В специално изграден панаирен кът ще представят не само продуктите си, но и кулинарни изкушения за гостите. Очакват ви и много изненади и томболи.

Скиорите и сноубордистите ще могат да ползват 50% отстъпка от цената за лифт-карти в деня на откриването.

Организаторите са помислили и за най-малките посетители на празника на Боровец. Снежният детски парк “BOROKIDS” ще е отворен безплатно от 12 до 16 часа за всички, които искат да направят първи стъпки на ските. Той се намира в подножието на пистите пред хотел „Рила” и е оборудван с детска транспортна лента, въртележки, а слаломните врати са приказни герои, изработени от обезопасени меки материали.

Вечерта празникът ще завърши с грандиозен нощен купон направо на пистата: нощно каране и музика от диджей Feelgroove. Началото на нощното спускане ще поставят ски учителите от „Бороспорт” с традиционното огнено шоу. За най-разгорещените купонът ще продължи в нощния бар на хотел Рила.

Голяма част от съоръженията на Боровец работят още от 8-ми декември. Ранният сняг този сезон позволи на запалените скиори да стартират по пистите от ски зони Маркуджик и Ситняково. На 15 и 16 декември зaработи и четириседалковият лифт “Ястребец Експрес” и перфекто обработените писти нa ски зона Ястребец посрещнаха първите си посетители.

В седмичните дни дневната лифт карта за четириседалковия лифт “Ястребец Експрес”, който обслужва пистите от ски зона Ястребец, струва 22 лв. Цената на дневните лифт карти за всички съоръжения през този сезон е 33 лв. за уикенда и 55 лв. през седмицата, обявиха от „Бороспорт”.

Основните подобрения за настоящия ски сезон са концентрирани върху пистите от ски зона Ястребец. Всички писти са почистени и разширени. Подобрени са връзките между отделните дялове, което позволява на скиорите да се качат на Маркуджиците и без да свалят ските да стигнат до подножието на пистите в централен Боровец и Ситняково. От този сезон и кабинковият лифт е с увеличен капацитет.

Пистите се обработват редовно, а нaй-много сняг към момента има на Боровец.