Световният шампион Бриан Жубер ще трябва да почива 10 дни, след като се разболя от грип. Това наложи френският фигурист да откаже участие в четвъртия турнир от сериите Гран При в Париж, който започна днес.

Жубер е с вирус, който е причина за "ниско кръвно налягане, висока температура и отпадналост", се казва в съобщение на организаторите. Той бе приет за прегледи в болница в Париж вчера.

Бриан Жубер спечели "Скейт Канада" преди две седмици, но след това се е почувствал зле. Лекарите са го посъветвали да почива поне 10 дни.

Френският фигурист спечели световната титла през март в Токио, а като цяло миналия сезон нямаше загуба, след като триумфира на европейското първенство и на финала на Гран При.

При мъжете за титлата в Париж ще спорят Томаш Вернер (Чехия) и Кевин ван дер Перен (Белгия), които завършиха съответно втори и трети след Жубер на еврошампионата миналия януари.

При жените в Париж в спор за златото се изправят бившата световна шампионка Кими Майснер от САЩ и настоящата вицешампионка на света Мао Асада от Япония.