Бронзовата медалистка от фигурното пързаляне при жените във Ванкувър Жоани Рошет разкри, че с този успех вече е постигнала целта си. Няколко дни преди да излезе на леда, канадката загуби майка си, но успя да се мобилизира и надмогне мъката си.

„Моята цел беше да се кача на стълбичката. Това исках, независимо от всичко, което се случи. Когато излязох на леда, краката ми трепереха. Но мама беше заедно с мен”, сподели Рошет.

„Щастлива съм. Цял живот съм се готвила за Олимпиадата, това беше и делото на майка ми. И ние успяхме”, добави фигуристката.

От своя страна Ю-На Ким от Корея най-после може да се отпусне и да не мисли за бъдещето си след като успя да спечели златния медал. 19-годишната състезателка беше твърд фаворит за най-високото стъпало на почетната стълбица, но каза, че напрежението преди надпреварата е било огромно.

"Имам чувството, че от плещите ми падна огромно бреме", каза корейката след зашеметяващата си програма, в която изпълни перфектно всичките си 11 скока. Тя е най-скъпоплатеният спортист на Олимпийските игри във Ванкувър и печели около 8 милиона долара на година.

"Ще се насладя на момента и ще мисля за останалите неща по-късно. Бях толкова развълнувана на подиума, но и изпитвах страхотно облекчение. Преследвах мечтата си за олимпийските игри и съм много щастлива, че съм тук. Постигнах най-важната цел в живота си", каза Ю-На Ким.