Голямата ни надежда за медал от Ванкувър Евгения Раданова не успя да спечели четвърто отличие от Зимна олимпиада тази нощ. Именитата ни състезателка завърши седма на 1500 метра шорттрек във Ванкувър. Българката ще има още един шанс – дистанцията на 1000 метра, въпреки че двете й по-силни дисциплини (500 и 1500 метра) вече минаха.

Жени Раданова успя с много добра тактика да стигне до Финал А. Заради многото падания в полуфиналните серии, в спора за медалите бяха изправени цели 8 състезателки, въпреки че трябваше да са шест.

В първите няколко обиколки Жени Раданова зае по-задна позиция, нещо което й донесе успех в предишните серии, но за съжаление, въпреки опита й в средата на дистанцията да атакува, медалистката ни от три Олимпиади не съумя да излезе сред челните места. Жени финишира с време 2:19.411 минути, а победителката Янг Чзоу от Китай завърши с олимпийски рекорд - 2:16.993 минути. Среброто и бронзът отидоха при двете корейки - Ли и Парк. 

Финал Б бе спечелен от Ариана Фонтана от Италия, която в крайното класиране на 1500 метра завърши 9-а.

Жени Раданова демонстрира търпение и тактика бяганията си на 1500 метра. Тя завърши трета в квалификационната си серия. Опитът си каза думата, след като в полуфиналното бягане, освен Раданова, само още една състезателка успя да финишира, тъй като останалите четири паднаха. Сред тях бе и олимпийската шампионка на 500 метра Ванг Менг, която не продължи напред.

Другата ни представителка - Марина Георгиева-Николова - не успя да премине полуфиналите. До тях тя стигна с известна доза късмет, тъй като малко преди да завърши като пета в серията си, две състезателки пред нея паднаха и българката пресече финалната линия трета. Полуфиналът бе и последната надпревара на Марина във Ванкувър.

Преди няколко дни Евгения Раданова отпадна на четвъртфиналите в дистанцията на 500 метра , а Марина Георгиева-Николова бе дисквалифицирана в квалификациите заради два фалстарта.

Следващият старт на Жени е в ранните часове на 25 февруари (четвъртък). В 3:00 часа българско време ще започнат квалификациите на 1000 метра при жените.