Олимпийската ни вецешампионка в шоттрека Евгения Раданова разкритикува действията и поведението на Асен и Кирил Пандови по време и след контролното първенство преди Световното.

"Независимо от това колко си недоволен или не си съгласен не бива да си позволяваш такова нещо, дори аз никога не съм си помисляла за това. Не одобрявам поведението им и при втори такъв случай ще бъдат изключени от националния отбор. Решението е на федерацията", обяви Раданова като представител на Управителния съвет. По нейните думи Пандови са демонстрирали на старта пренебрежение към контролното състезание.

Единствените ни представители в този спорт при мъжете не успяха да покрият необходимите нормативи за първенството на планетата, но след това бяха допуснати със специално решение и компромисите на родната централа по кънки.

Междувременно седемкратната европейска шампионка за пореден път изрази своето съжаление от 14-о си място в крайното класиране в Милано, но заяви още, че не се чувства победена.

Другата българка на Световното първенство по шорттрек Марина Георгиева зае 21-о място, но причината за слабия резултат се оказа остро вирусно заболяване.

Раданова добави още, че след две седмици ще се състои още едно състезание за наградите на БФ по кънки, за което родната централа ще се постарае да гарантира с подобаващи награди за участниците.