Звездата ни в шорттрека Жени Раданова не скри пред Гонг, че се притеснява от участието си на Световната купа у нас. Огромното й желание да зарадва родните фенове допълнително сякаш я напряга, но Жени е доказан боец и с малко шанс и късмет може да се похвали с пореден в огромната си колекция от медали трофей.

„Голямата ми цел е Олимпиадата във Ванкувър. Планирах там да сложа точка на спортната ми кариера, но след като разбрах, че сме одобрени като домакин на Световното догодина през март, смело мога да заявя: Мой дълг е да приключа в София.”- сподели Раданова пред Гонг.

Олимпийската ни медалистка, многократната европейска и световна шампионка е наясно с конкуренцията и новия агресивен стил, който се наложи в последните няколко години.

„Няма да им се дам и аз имам с какво да ги изненадам.”- с типичния си спортен хъс се заканва Жени.

Междувременно националният треньор и неин спътник в живота Юлиан Ангелов обясни, че тактиката в момента е изключително важна.

„Младите състезателки са научени на един съвсем различен, по-бърз стил на каране. Жени и Марина са опитни, но се налага да променяме донякъде техниката за да са конкурентни. Ледът в София е добър, след като се наложи да монтираме специални филтри почти в последния момент. Причина е мръсната вода в София, но сега нещата са О.К.”- обясни пред Гонг Ангелов.

Юлиан ще се опита да изгради за малкото време до старта на зимните игри, конкурентна за финал женска щафета. В състава след тригодишно отсъствие се връща момиче на мястото на отказала се състезателка.

Шорттрекът е атрактивен леден спорт, а организацията на Световната купа в София е на високо ниво. Остава да видим български успехи и достойна родна подкрепа за Жени и компания в столичния Зимен дворец.