Олимпийската медалистка и звездата ни в шорттрека Жени Раданова, която сега е отново двигател в подготовката на националите, бе радостна от бронза на дългогодишната си съотборничка Марина Георгиева и разкри пред Гонг абсурдите и тежките моменти на тима преди Европейското в Холандия. Жени не пътува, за да спести пари, макар че контактите й в международните среди са ценни и определено мястото на Раданова е до отбора.

„Последният абсурд бе с контузени състезатели да тръгнем за Европейско без физиотерапевт. Подготовката бе ненормална. Стартовете този сезон са малко. Жалко е, че има хора, които са доволни от създаването на проблеми. Иначе колкото по-трудно ни е, сякаш повече се амбицираме. Най-важно за мен е, че бронзът на Марина доказа, че шорттрек ще имаме и след Жени Раданова. За това искам и ще работя. Тепърва очаквам по-сериозните успехи, вярвам в тях. Иначе ситуацията бе много тежка и дори имаше моменти, когато националите не намираха смисъл да продължат да тренират и да се състезават за България. Парите липсваха или просто кърпехме положението с оскъдни средства. Ще се боря. Решила съм го.”- категорична в типичния си борбен дух коментира звездата на зимните ни спортове пред Гонг.

Раданова засегна и болната тема за раздорите във федерацията, но според нея и държавата трябва да промени отношението си към спорта.