Най-добрата българска сноубордистка Сани Жекова записа пореден връх в кариерата си. Софиянката и норвежката Хелене Олафсон спечелиха отборния старт в Телърайд (САЩ). В този си формат състезанието бе създадено преди година, като целта на ФИС е да го вкарат в програмата на олимпийските игри в Сочи 2014.

"Преди състезанието световната шампионка Олафсон дойде и ми предложи да направим тандем и аз веднага приех това предизвикателство. Условията по трасето бяха тежки, защото имаше силен снеговалеж и от това видимостта беше намалена до минимум. Заради новия сняг трасето бе доста бавно и изискваше прецизна работа за генериране на скорост, а и изпреварванията бяха почти невъзможни. В наши отбор аз карах първа, тъй като се движех по-бързо в първите две трети от трасето, а Хелене бе втора, защото бе по-силна в атаките и изпреварването", заяви Жекова.

Бордовете и на двете победителки са били подготвени от Виктор Жеков, баща и треньор на Сани. Така Жекова се връща от Телърайд с второ място на сноубордкрос и победа в отборното състезание, което за съжаление не влиза в подреждането за световната купа.