Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг е предупредил спортисти и фенове за възможно падане на температурите на въздуха до минус 25 градуса. Новината беше представена пред журналистите от Сон Пък Ю, който е представител на комитета.

"Що се отнася до прогнозата за времето, то днес ще има много силен вятър, а времето ще остане такова до 14-и февруари. Тогава температурите може и да паднат до минус 25 градуса. Препоръчваме на всички да се обличат топло", заяви Сон Пък Ю.

Тъй като подобна беше климатичната обстановка и по време на церемонията по откриването, организаторите започнаха раздаването на зрителите на шапки, пончо, одеала, грейки и горещи пакети за ръце и за крака.

В рамките на 3-4 дни организационният комитет ще представи прогнозата за времето и за следващите дни, а при възможност и до 25-и февруари, когато приключват Игрите.

Междувременно, земетресение с магнитуд 4,8 е било регистрирано тази сутрин в Южна Корея, съобщи Геологическият институт на САЩ, цитиран от световните агенции.

Епицентърът е бил в близост до крайбрежния град Похан, на около 170 км югоизточно от Пьончан, където се провеждат Зимните олимпийски игри. Няма данни за пострадали и щети.

Потребителите на мобилни телефони в олимпийското градче са били уведомени за земетресението.

Южнокорейската метеорологична администрация съобщи, че трусът е бил вторичен след земетресението с магнитуд 5,4, поразило Похан през ноември./БТА