С гол на Яни Гурде 1:24 минути след началото на продължението Сиатъл Кракен успя да се наложи с 3:2 над шампиона Колорадо в среща от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). За Кракен това е четвърта поредна победа и със 78 точки те са на 3-о място в Тихоокеанската дивизия.

Българският вратар Александър Георгиев беше титуляр за Аваланч и спаси 22 от 25 удара, след като един ден по-рано имаше много повече работа и отрази 32 изстрела.

Домакините от Денвър поведоха благодарение на гола на Нейтън Маккинън в 9:19 минута на първата третина, след което Алекс Венберг изравни. Чешкият център Денис Малгин отново даде преднина на Колорадо, но Брандън Танев възстанови равенството и прати срещата в продължение.

До гола в продължението гостите от Кракен контролираха шайбата и успяха да изведат Гурде, който с удар по земята прониза българския вратар на домакините и вкара 10-ия си гол през сезона, а също така записва точки в 9 от последните 10 мача. Колорадо е на 3-о място в Централната дивизия със 74 точки.

"Не виждах много от вратата. Той (б.р – Александър Георгиев) е страхотен вратар и спаси много изстрели преди това. Не виждах добре мрежата, но имах чувството, че най-добре е да бия ниско долу, заяви авторът на победното попадение.

Българският вратар имаше доста по-лош мач при поражението на Колорадо с 3:7 от Далас в събота, но днес наистина показа висока класа.

"Вратарят им наистина е добър. Имаше някои чудесни спасявания, буквално реакции в правилния момент. Имахме доста добри шансове при числено превъзходство, но той се справи, похвали го и центърът на победителите Джейдън Шварц. Една от важните му намеси беше в началото на втория период, когато отби удар на останалия сам срещу него Танев, но Венберг изравни за 1:1 в 9:52 минута на втората част.

Иван Барбашев вкара първите си два гола за Лас Вегас при успеха с 4:3 над Монреал у дома, а новото попълнение на вратата Джонатан Куик. Другите два гола за Лас Вегас вкараха Шей Тиъдър и Райли Смит. За гостите от Монреал точни бяха Майк Матисън, Алекс Белзийл и Рафаел Харви-Пиняр.

Също с продължения Ню Джърси се наложи над Аризона с 5:4. Нико Хишиер се разписа в 23-ата секунда след началото на допълнителното време, а Йеспер Боквист добави две попадения. Тимо Майер вкара гол в първия си мач за Девилс, които имат 88 точки на 2-ото място в Столичната дивизия. Деймън Северсън се отличи с гол+пас.

Филаделфия Флайърс отнесе с 3:1 Ред Уингс с 3:1 с точните изстрели на Никола Дислорие, Ноа Кейтс и Скот Лоутън. Вратарят им Картър Харт спаси 24 изстрела, но Флайърс остават на дъното на класирането на Столичната дивизия с 59 точки.

Лидерът в Столичната дивизия Каролина размаза шампионите от 2020-а и 2021-а година Тампа Бей с 6:0. Теему Теравайнен вкара два гола, Йеспери Котканиеми добави едно попадение и подаде за още четири от всичките шест. Вратарят Фредерик Андерсен отрази 14 изстрела и записа първи мач без попадение за сеза ни общо 24-и в кариерата си. Каролина има 90 точки, докато Тампа Бей е 3-и в Атлантическата със 79./ БТА