Една от големите звезди в НХЛ Остън Матюс ще се изправи пред съда днес по обвинения за непристойно поведение спрямо непозната жена. Той може да получи ефективна присъда, но очакванията са да бъде наказан с полагане на общественополезен труд и да чисти паркове и боядисва пейки. 

Случаят с него е от 26 май, когато се прибрал мъртво пиян в дома си в Скотсдейл, щата Аризона, като бил придружен от приятели, също доста почерпени. Тогава решил да се съблече чисто гол пред жената, която била нощна смяна да охранява имението. 

Освен, че лъснал така, както майка му го е родила, той започнал да пипа интимните си части, подтикван и от останалите в компанията. На първото заседание на съда той обявил, че направил това, защото решил, че ще е смешно. Но жената не сметнала така и завела дело срещу него. 

Остън Матюс е хокеист на Торонто Мейпъл Лийфс, като от клуба засега отказват коментар, обявявайки само, че са наясно с обвиненията. Спортистът сега твърди, че съжалява за постъпката си и е готов да приеме всякакво наказание, което му бъде наложено.