Медиите в САЩ разкриха коя е новата любима спортна двойка на местните жители. Става въпрос за двама олимпийски шампиони – единият от настоящата Зимна Олимпиада, а другият – от лятната – в Пекин.

Фигуристът Еван Лисачек, който бе предпочетен от съдиите в Канада пред Евгени Плюшченко, изглежда има сериозни намерения към Настя Люкин, която е горда притежателка на златен медал в спортната гимнастика от последните летни игри.

24-годишният Лисачек разкри за връзката си с блондинката пред американско списание. Още по-любопитното е, че двамата се срещат от есента на 2008 година, след като се запознали на грандиозно съвместно представяне на гимнастици и фигуристи.

Двамата подкрепят своите половинки по време на състезанията. 20-годишната американка с руски корени Настя Люкин пътува до Канада, за да стиска палци на своя любим. И обратното – той бил плътно до нея, по време на първенството на САЩ през август.

Самата Настя сподели, че изживяването по време на Игрите във Ванкувър е било невероятно, защото нищо друго не може да се сравни с Олимпиадата.

Според слуховете, Еван Лисачек се е срещал преди това с друга фигуристка. Красивата Танит Белбин, която се състезава при танцовите двойки, е била негова приятелка преди съдбата да го събере с Настя.

Еван Лисачек. Снимка: Reuters.