Олимпийската ни шампионка в биатлона Катя Дафовска събира великолепната ни щафета в Чепеларе по повод 10-годишнината от титлата й на игрите в Нагано. Празникът ще започне още в 9.30 сутринта на 8-ми февруари в петък с олимпийски ден на връх Мечи Чал. Ще има състезания за деца в слалом, биатлон и ски-бягане. Официалната церемония ще е точно в 17 на площад Олимпийски, а присъствието си вече е потвърдила и Стефка Костадинова. С нея ще бъде и генералният секретар на БОК - Белчо Горанов.

От великолепната четворка ще отсъства само Павлина Филипова, тъй като тя единствена е все още в играта и пътува за участие в предстоящото Световно по биатлон.

Катя Дафовска с радост сега си спомня щастливите моменти в спорта, но е щастлива със семейството си и бизнеса на Пампорово, където миналата година откри хотел на нейно име. Единствената за България златна медалистка от бяла олимпиада само след месец ще стане майка за втори път.

„В очакване съм на щастливото събитие, радвам се, че вече имам време за семейството си. Пожелавам си здраво и хубаво бебе. Сега това ме вълнува.” - признава най-добрата ни биатлониска.

Катето е тъжна от фактите и случващото се сега в родния биатлон.

„Като, че ли ръководството се увлече от нашите успехи. Не обърнаха внимание на младите и виждате пропастта сега. Трябваше девойките да израснат покрай нас, но не се получи. Жалко! Надеждите ми сега за юношите. Следя ги - тренират сериозно, дано дойдат и успехите.” - разсъждава Дафовска пред Гонг.