Олимпийският шампион Евгени Плюшченко, който ще мери сили и във Ванкувър, разкри повече пикантни подробности около себе си. Преди Игрите в Канада фигуристът е желан събеседник за всички медии. Този път обаче той сподели впечатленията си от футболиста Алесандро Дел Пиеро, с който били големи приятели.

„И до този момент поддържаме отношения. Той ми изпрати SMS, за да ме поздрави за европейската титла. Написа ми, че е гледал представянето ми и ме покани отново в Торино. На Нова година също ни кани, но не успяхме да отидем с Яна. Затова, ако здравето ми го позволи, веднага след Олимпиадата ще отида в Италия на Световното първенство. Там съм печелил Олимпиадата през 2006 година, печелил съм и Европейско, затова ще бъде страхотно да спечеля и Световно в Торино”, сподели Евгений Плюшченко.

„С парашут никога няма да скоча, предполагам. Не ми допада подобен тип забавления. Но имам четири мотора, които мога да карам на трасетата с 280 км/ч”, добави фигуристът.

„Ние с Яна искаме деца, аз мечтая за близнаци. Сега си строим къща на едно невероятно място, на брега на езеро, където ще бъде много приятно и за деца”, добави още Плюшченко.