Американката Линдзи Вон спечели и второто спускане в Гармиш-Партенкирхен, валидно за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Вон бе най-бърза с време 1:37,92 минути и записа 81-а победа в кариерата си, с което се приближи на 5 победи до рекорда на Ингемар Стенмарк, който е най-успешният алпиец за всички времена с 86 победи.

Победата на американката е нейна четвърта за сезона и трета поредна на спускане след вчерашния й успех в Гармиш и триумфа в Кортина д'Ампецо преди две седмици. 

Втора с 1:38.03 в днешното спускане в Гармиш остана италианката София Годжа, с което тя дублира постижението си от вчера, когато също бе първа подгласничка на Линдзи Вон. Трета е Тина Вайратер от Лихтенщайн с 1:38.04 минута.

С двете победи в Гармиш Линдзи Вон подсказа, че се намира в отлична форма точно преди Олимпиадата в Пьончан, където ще търси втора олимпийска титла в спускането след златото във Ванкувър 2010.

Американката Стейси Кук падна на пистата Кандахар днес и спря в предпазните мрежи, подобно на сънародничките си Лорен Рос и Жаклин Уайлс, които вчера не завършиха и получиха контузии. 

София Годжа продължава да води за Малката световна купа в спускането с 429 точки. Втора е Линдзи Вон с 406 точки, докато на трето място е Тина Вайратер от Лихтенщайн с 358 точки.

Лидерката за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) пропусна състезанието, но продължава да е начело в генералното класиране за сезона с 1513 точки. Уенди Холденер от Швейцария е втора с 842 точки, а трета излезе Виктория Ребенсбург от Германия със 767 точки./БТА