Александър Овечкин вкара втори пореден хеттрик, а Якуб Врана се разписа при дузпите за успеха на Вашингтон с 6:5 над Каролина като гост. Кепитълс имат 41 точки и водят с 5 преднина в Стобичната дивизия пред Калъмбъс.

С днешните три гола той вече има 28 попадения през сезона, 9 в последните пет мача, както и 13 поредни срещи с точки в тях, изравнен рекорд от сезон 2006/2007.

Травис Бойд и Том Уилсън също се разписаха за защитаващия титлата си Вашингтон в редовното време. Те вкараха три гола в рамките на 5:42 минути във втория период, за да изравнят 4:4. 9:49 минути след началото на третата част Овечкин изведе своите напред за 5:4, а Джъстин Уилямс изравни 6:12 минути преди края на мача за 5:5.

Себастиан Ахо вкара два гола за домакините и подаде за още два, Туево Теравайнен приключи с гол и два паса, а Джордан Мартинук се разписа в 47-ата минута на срещата, за да открие в полза на Херъкейнс.

Иначе тимът търпи шесто поражение в последните си седем мача и е на 6-а позиция в Столичната дивизия с 31 точки.

Питсбърг отнесе Бостън с 5:3, като Джейк Гюнцел вкара за 4:3 след пас на Крис Летанг в средата на третия период. 

Домакините повеждаха на два пъти с два гола разлика- 2:0 и 3:1, като в началото на втория период Бостън се върна в мача за 3:3 с голове в рамките на минута, дело на Крис Вагнер и Дейвид Крейци. Но Зак Астън-Рийз на празна врата 6 секунди преди края сложи точка на спора.

Пингвините са на 3-о място в Столичната дивизия с 34 точки, досато Бостън е 4-и в Атлантическата с 38.

Нико Хиршер вкара в 41-ата секунда на продължението и Ню Джърси се наложи над лас Вегас с 5:4 на свой терен. 

Домакините изоставаха с три гола на своята площадка в Нюарк, но успяха да изравнят и да стигнат до едва втория си успех в последните пет мача. Другите четири гола за тях бяха дело на Травис Заяц, Майлс Ууд, Кайл Палмиери и Брет Сиви. Лас Вегас е на 5-о място в Тихоокеанската дивизия с 38 точки.

Уинипег излезе на върха в Централната дивизия, след като се наложи с 4:3 над последния Чикаго и събра 44 точки, с една пред Нешвил. Майк шийфеле вкара два гола за победителите, в това число и победният 50 секунди след началото на продължението. Шийфеле получи шайбата зад вратата, извъртя се и я промуши зад вратаря Кори Крофорд, за да запише своето 20-о попадение през сезона. Той има 4 гола и 7 подавания в последните четири мача.

Патрик Лайне и Матийо Перо отбелязаха другите два гола за тима от Канада, докато Джонатан Тейвс се разписа на два пъти за Блекхоукс.