Руснакът Алексей Ковальов донесе успеха на Монреал Кънейдиънс с 3:2 над Бостън Брюинс, след като се разписа две минути и половина след началото на допълнителното време и фиксира крайния резултат.

Канадците вече водят с 2-0 победи в първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига, като това бе 13-а поредна победа за Монреал над Бостън.

Ковальов, който отправи 7 удара в този мач, се разписа след пас на Тим Томас от лявото крило. Третата среща в серията е тази вечер в Бостън.

На Запад също с по 2-0 победи поведоха Детройт Ред Уингс и Далас Старс, които се наложиха над Нешвил Придейтърс и Анахайм Дъкс.

Крис Дрейпър вкара за 3:2 в полза на червените криле в петата минута на втората третина, а Томас Холмстрьом оформи крайното 4:2 десет минути преди края на мача.

В първата част на двубоя Дарън Маккарти откри резултата в полза на Детройт, а при числено превъзходство Никлас Линдстрьом удвои 39 секунди след началото на втората третина.

Гостите от Нешвил обаче изравниха само в рамките на 13 секунди чрез Александър Радулов при числено превъзходство и Жарден Туту. Шансовете на Анахайм да защити титлата си се топят бързо, след като Далас ги разгроми с 2:5 като гост.

След 2:2 след първите две части, Майк Модано и Брад Ричардс вкараха два бързи гола в полза на Детройт, а Ларс Ериксон направи петото попадение пет минути преди края на мача. Мачовете се местят в Далас за две поредни домакинства на местния отбор във вторник и в четвъртък.