Шампионите от миналата година в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланч претърпяха втора загуба в рамките на два дни. След като вчера отстъпиха с 0:1 на Ню Джърси Девилс, днес те бяха победени с 4:5 от Ню Йорк Айлендърс.

Скот Мейфилд и Антъни Бувилие вкараха за Айлендърс в рамките на 17 секунди в средата на третия период, за да заличат преднина от три гола на Колорадо. Брок Нелсън, Зак Паризи и Ноа Добсън бяха оставалите трима голмайстори. Днес на вратата на гостите от щата Колорадо беше българският вратар Александър Георгиев, който вчера не игра. Роденият в Русе Георгиев отрази 36 удара от общо 40 в 135-ия му мач в НХЛ.

След 0:0 в първата третина, Колорадо поведе с 3:0 в първите осем минути, но още преди края на частта Ноа Добсън върна едно попадение. И вече третата част беше тотално под контрола на домакините, а за успеха много помогна и вратаря Семьон Варламов, който иначе спаси 33 изстрела.

Флорида Пантърс се наложи с 5:3 на собствен терен над Отава, като Брандън Монтйр вкара решителния гол 3:32 минути преди сирената. Картър Ферхеге се отличи с два гола и асистенция за Пантърс, Александър Барков и Матю Ткачък добавиха гол+пас, като на Ткачък гола оформи крайния резултат с 15 оставащи секунди на празна врата.

Кевин Фиала с гол и асистенция, а също така попадения на Адриан Кемпе и Виктор Арвидсон при числено превъзходство осигуриха успеха на Лос Анджелис Кингс с 4:2 над Торонто.

Габриел Вилярди също вкара в пълния със събития втори период на мача, а Анже Копитар добави две асистенции. Лос Анджелис има пет победи от първите си 10 мача за сезона, но се намира в долната половина на Западната конференция. Торонто пък е 7-и в Атлантическата дивизия.

Ню Йорк Рейнджърс победи с 6:3 като гост лидера в Централната дивизия, въпреки че резултатът е прекалено голям за развитието на събитията. Но Зак Джоунс и Жюлиен Готие с головете си в рамките на 19 секунди през третата част измъкнаха победата за гостите. За успеха им влияние оказа и контузията на вратаря на домакините Джейк Йотингер, който трябваше да напусне в третата част.

Трикратните шампиони от Тампа Бей прекършиха с 4:3 Сан Хосе Шаркс навън и с 10 точки се нареждат 5-и в Атлантическата дивизия. Никита Кучеров реши мача, след като се разписа победно 57 секунди преди сирената.

Детройт Ред Уингс тази година започна много добре този сезон, като това продължи и с победа с 2:1 над Минесота. Лукас Реймънд осигури успеха с първите си два гола през сезона, а Виле Хусо спаси 30 изстрела на вратата.

След като вкара 23 пъти миналата година като новобранец в Лигата, Реймънд счупи нулата срещу головете си сега чак в осмия си мач. И оформи резултата днес 4.3 секунди преди края на втората третина при числено превъзходство. Първото му попадение падна 3.09 секунди преди сирената на първия период.

Кристиан Дворжак записа първия си хеттрик в НХЛ, разписвайки се за своя Монреал при успеха със 7:4 над Сейнт Луис Блус. Това е и най-резултатната победа на отбора от Канада от две години и половина насам.

Монреал е един от 8-те отбора с по 10 точки в Източната конференция. След като се разписа два пъти в рамките на 4:50 минути на втората част на мача, той оформи хеттрика си 1:35 минути преди последния съдийски сигнал на празна врата.

Коул Кофийлд добави два гола за успеха на Монреал, Ник Сузуки и младата сензация Юрай Слафковски също бяха точни за победителите.