Американката Микаела Шифрин постигна нова победа в Световната купа в алпийските дисциплини, след като триумфира и в слалома в Аспен. Шифрин победи шведката Фрида Хансдотер с 2.65 секунди разлика, ден след рекордната си победа с 3.07 секунди преднина ден по-рано в същата дисциплина. Тя отново взе добра преднина в първия манш за радост на публиката и завърши с общо време 1 минута, 40.18 секунди, за да регистрира 17-ата си победа в кариерата.

Хансдотер пък дръпна от 3-о място предния ден на 2-о днес с време 1:42.83, а трета се нареди двукратната победителка в Аспен Сарка Страхова от Чехия с 1:43.08 минути. Шифрин, която е световна и олимпийска шампионка в дисциплината, затвърди мнението, че ще бъде основен претендент в слалома през годината. Тя имаше леки колебания от страничния вятър във втория манш, но успя да запази баланса и да триумфира с петата си поредна победа в слалома, което е най-дългата серия от сезон 2011/2012, когато пет победи печели Марлийз Шилд (Австрия).

"Наистина страхотно каране! Да, гигантският слалом беше разочарование, но две победи за два дни са нещо, което много ме вълнува. Напускам САЩ към новите стартове за Световната купа много щастлива, коментира победителката.

Американката води в генералното класиране за Световната купа с 280 точки след четири състезания, следвана от Хансдотер със 195 и италианката Федерика Бриньоне със 160. Стартовете за Световната купа в алпийските ски при жените продължават в уикенда 4-6 декември в Лейк Луис (Канада), където са предвидени две спускания и един Супер-Г.

Гледайки на екрана спускането на Шифрин, Хансдотер каза: Тя се пързаля с голяма лекота тук. Просто е немислимо да бъде победена. Удоволствие е да я гледаш"./БТА