Стражът на Кълъбъс Блу Джакетс – Къртис Макълхини записа рекорден брой спасявания в кариерата си – 44 – при успеха 4:3 над Едмънтън Ойлърс в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Геройствата му обаче не се ограничиха само в редовното време и продължението – 31-годишният канадец хвана две от дузпите, за да помогне на тима си да стигне до победата.

Мачът започна чудесно за гостите от Кълъмбъс, които дръпнаха след ранни попадения на Дейвид Савард и Райън Йохансен съответно в първата и втората третини. Опитният Дерек Роа намали в средата на втората част, а в последния период Райън Нюджънт-Хопкинс и Наил Якупов обърнаха резултата до 3:2 в полза на Едмънтън. Много бързо обаче Марк Летесту възстанови равенството, което се запази и след 5-минутното продължение.

При наказателните удари Нюджънт-Хопкинс беше отказан от Макълхини, но Летесту на свой ред също не можа да преодолее Бен Скривънс, който завърши мача със 17 спасявания. Йохансен и Александър Венберг не сбъркаха при следващите две изпълнения за Кълъмбъс, докато техният вратар надигра Роа при последния удар за домакините.

В другите два мача от тази нощ Чикаго победи трудно Ню Йорк Рейнджърс като гост с 1:0 (Брад Ричардс вкара 10-ия си гол за сезона), докато Анахайм се нуждаеше от гол на Райън Кеслер в продължението, за да пречупи Лос Анджелис с 3:2.