Андрей Василевски направи 28 спасявания при победата на Тампа Бей с 2:1 срещу Кълъмбъс в първия кръг на плейофиоте в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Баркли Гудроу и Яни Горде се отличиха с по гол и асистенция в полза на победителите.

Кам Аткинсън се разписа в полза на Блу Джакетс, а неговият съотборник на вратата Йонас Карписало се отличи с 20 спасени шайби. Мач номер 5 от серията между двата състава е в сряда, като Лайтнинг има аванс от 3:1 в серията до четири победи.

Бостън се наложи с 4:3 над Каролина и също вече води с 3:1 успеха в серията на Изток. Брад Марчанд и Конър Клифтън се разписаха в третата част на двубоя, помагайки на Бостън да направи обрат след изоставане от 0:2.

Джейк ДеБръск вкара на два пъти в полза на тима на Брюинс, който осъществи победа след силно представяне в последната част от срещата.

Джъстин Уилямс, Джордън Мартинук се разписаха в полза на Каролина, а Теуво Теравайнен също беше точен във вратата на отбора на Бостън.

Джеймс Реймър завърши с 29 отразени шайби за Каролина, докато Ярослав Халас се отличи с 16 парирани шута на вратата на Бостън. Петият мач от серията е в сряда.

Сейнт Луис се наложи с 3:1 над Ванкувър. Райън О'Райли завърши с две попадения и едно завършващо подаване в полза на Блус, докато съотборникът му Алекс Пиетранджело направи гол и асистенция. Вратарят Джейк Алън парира 22 удара на голлинията. Джей Ти Милър отбеляза за Канъкс, а резултатът е 2:2 победи.

Колорадо разгроми със 7:1 състава на Аризона и води с 3:1 успеха в серията на Запад. Назем Кадри реализира два гола и подаде една асистенция. Филип Грубауер спря 14 шута за победителите. Мат Калвърт, Кейл Макар и Мико Рантанен също се отличиха с по гол и асистенция. Мат Нието и Йонас Донской Бяха точни във вратата на Аризона.

Дарси Кемпер направи 22 спасявания, след което беше заменен от Анти Раанта в трета част от двубоя. Якоб Чичрун се разписа в полза на отбора на Койотс.

Мачове от първия кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Източна конференция
Кълъмбъс - Тампа Бей 1:2
* Тампа води с 3:1 победи в серията.

Каролина - Бостън 3:4
* Бостън има аванс от 3:1 успеха.

Западна конференция
Аризона - Колорадо 1:7
* Колорадо има преднина от 3:1.

Ванкувър - Сейнт Луис 1:3
* Резултатен е равен - 2:2 успеха.