Петра Влъхова (Словакия) спечели за първи път в своята кариера големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като завърши на шесто място в слалома в Ленцерхайде (Швейцария).

По този начин, нейната преднина на върха в генералното класиране спрямо Лара Гут-Бехрами (Швейцария) стана 136 точки при оставащи максимални 100 до края на кампанията. Те ще се раздадат в утрешния ден, когато е предвиден и гигантски слалом в швейцарския зимен център.

Самото състезание днес бе спечелено от световната шампионка в дисциплината от Кортина д'Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер (Австрия), която записа своята втора победа в старта за Световната купа. По този начин тя си осигури и малкия кристален глобус в дисциплината слалом, като с актив от 690 точки тя завърши на 35 пред втората от днес Микаел Шифрин (САЩ), а трета в битката за отличието остана Влъхов с пасив от 38 пункта.

Подиумът днес бе завършен от швейцарката Мишел Гизин, която остана четвърта в битката за малкия кристален глобус. В утрешния ден, тя и Шифрин ще си оспорват третото място в генералното класиране за Световната купа, като в нея швейцарката има аванс от 90 точки.

Първият манш на утрешния гигантски слалом стартира в 10:00 часа, а вторият е от 13:00 часа българско време.