Българският биатлонист Власимир Илиев заяви, че съжалява за представянето си в спринта на 10 километра на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Илиев завърши 54-и, като заяви, че и други пъти се е справял в трудно положение.

„Не знам какво се случи не усетих изстрелите, предполагам, че са били близки, може би грешка съм направил. Чувствах се нормално стрелях. Какво мога да кажа, съжалявам, пропуснах голям шанс. Това се отрази в края. Ако бях направил по-хубава стрелба, можеше и по-добре, но това е биатлонът съжалявам“, каза Илиев пред БНТ.  

„Винаги съм се чувствал добре на това трасе. Това е биатлон, трябваше да направя втора стрелба, не знам къде е грешката, но съм разочарован от себе си“, каза още Илиев.

„Много пъти съм се справял в тежки ситуации. Има много добри състезатели, надявам се да приближа близо до тях“, каза за финал Илиев.

Същевременно завършилият на 56-а позиция Антон Синапов каза: „Имаше силен вятър. Сега ще обсъдим грешките с треньора. Вятърът е много силен, много влияе на стрелбата. Трасето е динамично с тежки изкачвания. Днес бе не бързо заради самия студ“.

„Най-вече искам да коригирам стрелбата си. Днес по-силната ми стрелба - от легнало положение - не можах да покажа максимума. Детинска грешка от право положение. Подадох се на емоции“, каза още Синапов.