Бащата и треньор на българската звезда в сноуборда Сани Жекова бе повече от доволен след второто и четвъртото място през уикенда за Световната купа.

Виктор призна за повишен интерес на световните медии към българската красавица в зимните спортове, но подчерта, че това са 100% български успехи и никога не се е налагало да се ползва чужда помощ.

„От 7 години в световен мащаб Сани е сред 10-те най- добри в сноуборда. За последните 4 години е в топ 5. Никога не сме ползвали чужда помощ, напротив други са се учили от нас. Ние сме най-малкия екип - само двама души. България трябва да се гордее с това. Сега се прибираме с кола от Андора към България, ще останем два дни и след това пътуваме за Аспен. Там Сани има покана за участие в X-games. Зимните екстремни игри ще бъдат последният старт преди Олимпиадата в Сочи.“ - коментира пред Гонг Виктор Жеков на път към България.

По отношение на непозволеното задържане на чехкинята Ева Семкова на финала за Световната купа в Андора, което остави Сани 4-та в класирането, треньорът определи ситуацията като състезателен инцидент.

„Всъщност проблемът идва от друга състезателка - Доминик“, поясни Виктор Жеков, но след дълъг анализ прие ситуацията като нормална за сноуборда.