„Показахме добри резултати като за начало. Александра направи много добри квалификации в първите стартове от Световната купа, но в самите стартове нямахме късмет”, думите са на бащата и треньор на най-добрата ни сноубордистка Александра ЖековаВиктор.

„Добре, че се разминахме с контузии, но това е борбен спорт, не е балет. Като за начало сме на ниво”, сподели още Виктор Жеков.

При последното си участие за Световната купа Александра Жекова зае 16-о място в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом в австрийския зимен център Зьолден.

„Не съвсем всичко беше идеално през лятото. Нямаме финансиране за лятната подготовка и бюджетът не ни достига. Това е първото нещо, което отпада, но направихме ползотворен лагер на Белмекен. Бордовете дойдоха съвсем скоро. Плащаме си разноските от джоба, но без това не може, защото няма да може да си стартираме нормално сезона”, споделя още Виктор Жеков.

„Заминаваме на двуседмичен лагер на Хинтертукс. Следва кратка почивка, а после отново - на сняг от 23-ноември, а и наближава и стартът от Световната купа в Италия.”

Виктор Жеков заяви още, че очаква истинско шоу през декември в София, когато столицата ни ще е домакин на състезание по сноуборд в най-атрактивната дисциплина Big Air.